Veliki broj prijema na kovid odeljenje, sedmoro pacijenata na respiratoru

11
1848

ČAČAK – U kovid paviljonima čačanske bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno je hospitalizovano 145 pacijenata, 11 više nego juče.

U protekla 24 sata primljeno je 16 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a pet ih je otpušteno na kućno lečenje.

Nije bilo smrtnih ishoda.

Hospitalizovane su jedna kovid pozitivna porodilja i dve trudnice na ginekologiji, dvoje dece na pedijatriji, a četiri osobe sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije.

U respiratornom centru leči se 17 bolesnika, od kojih je sedmoro priključeno na respirator.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentiran 151 pregled, od čega 69 prvih.

Dan pre toga bila su 83 prva i 51 kontrolni pregled.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanin Nenad Teofilović dobitnik nagrade “Stevan Sremac“ za roman “Fraktura
Sledeći članakMarinković: Zadovoljan sam dolaskom u Borac, očekujem da zaigram bolje

11 KOMENTARA

 1. Danas na Galaksiji gledam vesti i reporterka na ulici pita neku „pišulju“, izvinjavam se, da li si se vakcinisala? A ona, sva važna, kaže “ Ne i neću. Preporučujem svim mladima da se ne vakcinišu. To je to“. Drsko gledajući u kameru. Ostao sam zaprepašćen,tolikim bezobrazlukom. Ona preporučuje… Gde ide ovaj svet. Eh da je moja…

 2. Bravo Lale. Isto mislim. Meni ne treba ni Milun, ni Kon. Dovoljno sam pametan pa sam vakcinisan, preležao, imam propusnicu pa mogu gde hoću. Najbolje rešenje u ovoj situaciji. I sve što se bude savetovalo poštovaću. A ovi što trabunjaju sve i svašta veze nemeju ni o čemu. Prostota na delu.

    • Kakve veze ima Milun sa epidemiološkim merama? Njih donosi republički krizni štab. Vakcinišite se i nemojte više kukati. Ne treba nikakve mere da postoje osim jedne. Nigde da ne sme da se uđe bez kovid propusnica. Ni u prodavnicu. Pa da vidiš kako bi počeli da se vakcinišu i da opadaju ove brojke. Bilo bi ko u Portugalu i Švedskoj.

     • Ili kao u Izraelu. Može gradski štab da donosi mere ali kako Milun da to uradi kada je on već pobedio koronu.

     • Šta sa Izraelom? Imaju 750 dnevnih slučajeva zaraze i troje mrtvih na dan 2. novembar. A zemlja sa više 9 miliona stanovnika. Pritom i oni imaju mnogo antivakserske bagre kao i ovde. Jedva 70% punoletnih se kod njih vakcinisalo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here