Veliki uspeh baletskog studija “Force“ u Budimpešti

0
314

ČAČAK – Na takmičenju “Budapest Fest Info Dance“, koje je održano od 18. do 20. marta u Budimpešti, članice baletskog studija “Force“ Doma kulture Čačak, koje godinama uspešno predvodi nastavnik klasičnog baleta Ivana Dunjić, ponovo su u Čačak donele značajne nagrade.

U kategoriji modern/contemporary ballet formation za najstariji uzrast, osvojile su prvo mesto. Takođe, pripala im je i specijalna nagrada za izvedbu koreografije “Gnossiennes“, po istoimenoj kompoziciju Erika Satia, a u izvođenju nedavno preminulog Ivana Tasovca.

Ovo je druga po redu prva nagrada na inostranom takmičenju u ovoj školskoj godini za studio “Force“. Prethodnu su osvojile na takmičenju u Istanbulu u oktobru prošle godine. To je bilo prvo međunarodno učešće na takmičenju ovih mladih balerina, posle dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa.

Baletski studio “Force“ Ivane Dunjić osvojio je još dve zlatne medalje. Prvo mesto za koreografiju “Arabian dance“, u kategoriji klasican balet, i “Alice“, u kategoriji muzički performans u juniorskom uzrastu.

Pored nastupa na takmičenju za balerine je organizovano i nekoliko izleta u Budimpešti i okolini. Obišle su čuvenu Vaci ulicu, krstarile Dunavom u noćnom obilasku grada, obišle Tropikarium i Sent Andreju.

Takmičenju u Budimpešti okupilo je više od 500 učesnika iz gotovo dvadeset zemalja. Iz okruženja učestvovali su predstavnici Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Mađarske. Takođe, takmičili su se i predstavnici dalekog Meksika, kao i drugih evropskih zemalja.

Baletsko takmičenje “Fest Info“ okuplja svake godine na hiljade talentovanih baletskih igrača i koreografa iz čitavog sveta. Takmičenja se održavaju u Parizu, Ljoret de Maru, Riminiju, Pragu , Beču , Budimpešti i drugim gradovima. Takmičenje je prilika za sticanje važnih iskustava, ali i znanja od najboljih igrača i koreografa današnjice. Naredni Fest Info Dance održaće se u aprilu u Istanbulu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZa rekonstrukciju kotlarnice u Guči – 21 milion
Sledeći članakTiodorović: Sledeće godine zaražene nećemo brojati, na jesen moguća nova vakcina

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here