Video nadzorom do kazni za nepropisno odlaganje smeća (FOTO)

2
447

ČAČAK – Javno komunalno preduzeće “Komunalac“ saopštilo je danas da je u proteklom periodu dosta uloženo u opremanje određenih lokacija sa posudama za iznošenje smeća video nadzorom, u cilju prevencije, sprečavanja i sankcionisanja vandalizma, neadekvatnog odlaganja smeća i neodgovornog ponašanja prema zajedničkoj imovini.

Video nadzor je, kako se navodi, odmah počeo da daje pozitivne rezultate, a intenzivna saradnja sa Komunalnom policijom je rezultirala i, kako navode, kažnjavanjem neodgovornih pojedinaca i preduzeća.

JKP “Komunalac“ objavilo je i video snimke na kojima se vidi neadekvatno korišćenje prostora i posuda za odlaganje smeća, kao i da je većina počinilaca identifikovana i kažnjena.

Neadekvatnim odlaganjem raznog kabastog, vrtnog i sličnog otpada u posude za odlaganje kućnog smeća je, pre svega problem zbog zaprečavanja kapaciteta posuda za kućno smeće, odnosno za mokri otpad – kažu u “Komunalcu“

Iz ovog preduzeća korisnicima poručuju da kada odložu kartonske kutije u kontejner, jednim postupkom zauzmu ceo kapacitet posude i ona više nije za korišćenje, do pražnjenja.

Ostavljanjem kabastog materijala pored posuda za smeće, takođe je problem za radinike Komunalca koji prazne kante. Kada ostavite staru stolariju, stari nameštaj i slično pored kontejenra, nema ko da ga odnese, jer niti naši radnici imaju vremena za to, a ni vozilo koje vrši uslugu nije opremljeno za prijem ovakve vrste otpada – navodi se u saopštenju.

Izvor: MNA

Prethodni članak“Mozzart“ donirao sportsku opremu rukometašicama Košutnjaka i fudbalerima Slobode
Sledeći članakBorac ozbiljno “šlajfuje“ u KLS, prvi put u sezoni pokoren košarkaški hram kraj Morave

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here