“Cug fest“, post festum: Više hiljada posetilaca, pivari morali da dopunjuju zalihe

0
610

ČAČAK – Pretprošli vikend obeležilo je drugo izdanje festivala zanatskog piva “Cug fest“ koje je održano na prostoru Parka mladosti, kraj Morave.

“Cug fest“ je ove godine predstavio devet zanatskih pivara iz Srbije, a preko 15 mladih umetnika predstavilo je svoje radove u okviru umetničkog marketa koji je bio jedan od pratećih sadržaja festivala. O posećenosti dovoljno govori činjenica da su i pivari, ali i umetnici, morali da idu po dopunu svojih zaliha, jer je prodaja daleko prevazišla njihova očekivanja.

Može se reći da je Čačak dobio još jednu manifestaciju na koju može da bude ponosan. Iza ideje i realizacije festivala stoji omladinsko udruženje ARC iz Čačka. Već prvog dana festivala broj posetilaca bio duplo veći od ukupnog broja posetilaca festivala prošle godine. Drugog dana, ovaj jedinstveni događaj, posetilo je prema rečima organizatora preko 2.000 ljudi, svih generacija – navode organizatori.

Uprkos kiši, koja je samo donekle omela poslednje veče festivala, može se reći da je ideja o festivalu zanatskog piva zaživela u Čačku i naišla na dobar odziv, kako Čačana, tako i brojnih gostiju koji su ovim povodom posetili grad.

Nadamo se da će Cug fest rasti u narednim godinama, kako u broju posetilaca, tako i u kvalitetu sadržaja koje nudi, ali i podršci lokalne zajednice – ističu iz organizacije manifestacije.

Ulaz na festival tokom sva tri dana bio je slobodan, zahvaljujući podršci koju su pružili Grad Čačak, Sportski centar “Mladost“ i Turistička organizacija Čačak. Podršku realizaciji festivala pružile su i kompanije “Novostep“, “Del Sistems“, “Čips vej“, te pivare: “Kabinet“ i “Čarlton“ i prodavnica pića “Biro“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBajatović: Cena gasa ista do kraja godine, biće ga cele grejne sezone
Sledeći članakZa jedan dan više od 50 novozaraženih u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here