Vlada produžila ograničenje cene goriva do 11. aprila i zabranila točenje van rezervoara

0
616

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata koja se odnosi na naftne derivate evrodizel i evro premijum BMB 95, a koja će od stupanja na snagu 11. marta, važiti narednih 30 dana, do 11. aprila, saopšteno je iz Vlade.

Odluka o ograničenju cena naftnih derivata je, kako se navodi u saopštenju Vlade, doneta u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, s obzirom na to da se u prethodnom periodu beleži rast cena naftnih derivata.

Uredbom se utvrđuje maksimalna maloprodajna cena i obavezuju privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, a koji su do donošenja uredbe vršili isporučivali derivate, da nastave sa isporukom isključivo utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava. Takođe, predviđeni su i uslovi i način prodaje naftnih derivata registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima – navodi se u saopštenju.

Članovi Vlade doneli su odluku o privremenom smanjenju akciza za 20 odsto od sadašnjeg iznosa na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja.

Na današnjoj sednici doneta je dopunjena odluka o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina na određenu robu, odnosno za izuzimanje određene robe za plaćanje carinskih dažbina u 2022. godini.

Odluka koja se odnosi na naftu i ulja dobijena od bitumenoznih minerala, važiće do 31. decembra 2022. godine.

Izvor: Agencije

Prethodni članakU Zagrebu otvorena izložba “Sonja Savić – devojka iz grada“
Sledeći članakNa pedijatriji hospitalizovano dete obolelo od korone

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here