Vršnjačko nasilje u OŠ “Dr Dragiša Mišović“: Bacili jaknu preko devojčice, pa je udarali po leđima

6
1450

ČAČAK – Grupa učenika je prošlog četvrtka nasrnula je učenicu petog razreda u Osnovnoj školi “Dr Dragiša Mišović“, a devojčica je tom prilikom zadobila povrede.

Učenicu su napali njeni vršnjaci, dvanaestogodišnjaci, takođe učenici petog razreda.

  • Dečaci su nabacili jaknu na glavu devojčice i tukli je. Devojčica je peti razred i bila je na pregledu u Domu zdravlja gde su joj konstatovane povrede. Nama kao roditeljima niko ništa nije zvanično rekao, samo smo to čuli o dece. A potom smo saznali i da je čitav slučaj prijavljen policiji – rekao je jedan od rodetelja deteta koje ide u odeljenje sa pretučenom devojčicom.

Direktorka OŠ “Dr Dragiša Mišović“ Stana Šipetić potvrdila je da je došlo do vršnjačkog nasilja.

  • Na malom odmoru, pre početka četvrtog časa, ispred kabineta za matematiku, došlo je do prepirke oko zauzimanja mesta na klupi. Dečaci su insistirali da devojčice ustanu. Sve su ustale osim jedne – i nju su dečaci gurali i pokušavali da je sklone. Tada joj je jedan od dečaka nabacio prsluk na glavu i neko od njih je udario zatvorenom šakom u leđa – rekla je ona za RINU.

Devojčice su potom incident prijavile nastavnici matematike, koja ih je uputila na stručnu službu škole.

Školski pedagog je obavio razgovor sa datim devojčicama, obavestio majku njenu, a zatim obavila i razgovor i sa ostalim učesnicima događaja.

Razgovor je, takođe, obavljen i sa roditeljima dvojice dečaka.

  • Istog dana zakazan je Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Narednog dana je održana odeljenska zajednica uz prisustvo pedagoga, a svi učesnici događaja napisali su opis situacije. U ponedeljak, 1. aprila održan je još jedan sastanak Tima, na kome je procenjeno da je ispoljeno nasilje na drugom nivou, što podrazumeva guranje i udaranje – rekla je direktorka.

Izvor: Morava info, RINA

Prethodni članakU novoj pešačkoj zoni u centru Čačka biće zasađeno 35 stabala, potpuno se menja izgled fontane
Sledeći članakLopovi ušli u objekat Zdravstvene stanice u izgradnji – počupali i odneli sve kablove

6 KOMENTARA

  1. Stvarno te male klince treba dobro nalupati , moja cerka uci u Dragisi sedmi razred , kad bi joj se tako nesto desilo prvo bih posetio njihove roditelje pa posle toga sta bude bude

  2. Da smo normalna drzava,na silu i nasilje se odgovara zakonom,ali kod nas mora na silu-silom,jer drugacije ne moze,roditelj tog deteta lepo ode kuci kod tih majmuna,pa sa bejzbolkom prvo prebije roditrlje,pa onda i te idiote,jer dok tako neko ne uradi,takvo nasilje nece stati

  3. Da su moj, da dvojica malih dripaca, oplavio bih I otisao na izdrzavanje kazne, a njima ne bi vise nikad palo na pamet da rade nista slicno.
    Garantujem zivotom.

  4. Uzas. Koji nivo? Ti mali idioti napali devojcicu. Roditelje na odgovornost. Kako su vaspitali svoju decu. Obavezno izmeniti zakon u vezi sa kaznjavanjem nedokazane dece. Pa kada dobije samarcinu ili prut po dupetu ima da razmisli kako ce dalje. Ovako su podivljali. Ja moju decu nekada posteno opaucim. Pricam, pricam, oni me ne zarezuju, onda kazna. Mora da se zna ko kosi ko vodu nosi. Ja sam te napravio i ima da valjas.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here