Vulina smenjuju sa mesta direktora BIA?

2
909
Foto: MNA/MOD/Darimir Banda

Aleksandar Vulin uskoro će biti smenjen sa mesta direktora BIA, saznaje Danas.

Prema navodima izvora Danasa iz vrha vlasti, novi direktor će biti neko iz redova SNS-a, dok će njegov zamenik biti iz redova socijalista.

Ova funkcija je, inače, do sada bila upražnjena jer je Vulin radio bez zamenika. Tačan datum imenovanja još nije poznat, ali će biti uskoro, poručuje izvor Danasa.

Aleksandar Vulin se nije skoro pojavljivao u javnosti, a priča se da će na njegovo mesto u Bezbednosno-informativnoj agenciji doći Marko Đurić, trenutni ambasador Srbije u SAD, navodi Danas

Vulin je na čelo BIA stupio 2. decembra prošle godine, svečanom primopredajom dužnosti između njega i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, čime su faktički zamenili pozicije.

Vulin je početkom jula stavljen je na listu sankcija Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država. Američko ministarstvo navelo je da je Aleksandar Vulin umešan u međunarodni organizovani kriminal, ilegalne operacije trgovinom narkotika i zloupotrebu javne funkcije.

Vulin je pre imenovanja za direktora Bezbednosno informativne agencije bio ministar odbrane i ministar unutrašnjih poslova. Ove institucije nisu se našle na meti američkih sankcija.

Izvor: Danas

Prethodni članakVlade Divac u Gornjem Milanovcu uveličao proslavu 100 godina košarke u Srbiji
Sledeći članakPoznato kojih će još šest proizvoda pojeftiniti

2 KOMENTARA

  1. OZNA sve dozna ..ne promiče Amerima ništa moj druže..kad te oni jednom uteftere u blokčić nema puj pike ne važi…nema sad niko da ga brani da kaže lažu Ameri izmišljotina…ćute jer i ni oni sami ne znaju koliko putera imaju na glavi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here