Za dve nedelje biće završene sve saobraćajnice u 11 čačanskih sela koje su uništene tokom izgradnje auto-puta

9
562

ČAČAK – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem posetio Gornju Gorevnicu, gde su u toku radovi na izgradnji novih saobraćajnica, koje su bile uništene prilikom izgradnje auto-puta „Miloš Veliki“.

Kako je istakao Todorović, za petnaestak dana sve saobraćajnice biće završene, što znači da je za devet meseci izgrađeno skoro 30 kilometara potpuno novih puteva.

 • Kada se gradio auto-put “Miloš Veliki“ u ugovoru sa našim kineskim partnerima pisalo je da će svi lokalni putevi, koji tokom izgradnje budu uništeni, biti vraćeni u pređašnje stanje. Imali smo intenzivne preovore sa Kinezima, jer smo insistirali na tome da se putevi ne dovode u pređašnje stanje, već izgrade potpuno novi i u tome smo uspeli. Već su završene saobraćajnice u Rakovi, Vranićima, Trbušanima, Prijevoru i evo sada se radi i u Gornjoj Gorevnici i Milićevcima, a u narednih petnaestak dana završićemo još jedan put u Trbušanima, Pakovraću i u Riđagama. Veliku zahvalnost dugujemo građanima koji su strpljivo čekali novi put, ali naravno i resornom ministarstvu na ogromnim sredstvima koja je uložilo – rekao je Todorović.

Ministar Vesić istkao je da je u izgradnju 25 kilometara lokalnih puteva uloženo više od tri miliona evra.

 • Računajući puteve u 2023. godini i do sada u 2024. godini, uradili smo 43,7 kilometara lokalnih puteva na teritoriji Čačka, čija je vrednost skoro 740 miliona dinara, ako tome dodamo most između Mršinaca i Mrčajevaca, mi smo uložili oko 13 miliona evra u Čačak – rekao je Vesić.

On je dodao da je Čačak jedan od gradova koji je dobio najviše sredstava od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 • Ja sam zahvalan Milunu, on je jedan uporan gradonačelnik, stalno nas “maltretira“, ali onaj ko se ne bori taj ne dobije obično ništa, a Čačak je dobio mnogo zahvaljujući gradonačelniku – istakao je Vesić.

Ministar je rekao da će Čačak sledeće godine biti na Moravskom koridoru, da se gradi brza saobraćajnica od Kragujevca do Mrčajevaca, Čačak će biti na brzoj saobraćajnici između Raške i Kraljeva…

 • To znači da će Čačak biti na dve brze saobraćajnice i dva auto-puta. Kao ministarstvo pokrenuli smo projektovanje za rekonstrukciju pruge Kraljevo – Čačak, i to zaista govori o tome da će Čačk dobiti savršene saobraćajne veze, Čačani sav putni infrastrukturni komfor i da privreda može samo da jača – zaključio je Vesić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRadojević: Bolje da je uloženo u FRA nego u novu nemačku fabriku
Sledeći članakNovi DSS: Da 2. juna konačno dobijemo vlast po meri građana

9 KOMENTARA

 1. Obećanje ludom radovanje. Ako ovi ostanu na vlasti završiće kada i bazen, stadion, halu, hipodrom,…. što su obećali pre 4 godine.

  • Sve sto je obecano ispunjeno je, zasto lazete?

   Ispunice sva obecanja, kroz sva sela novi putevi da se urade!

   Idemo Milune, guraj napred!

 2. Put u Prijevoru od Otaša, nekoliko godina narod guta prašinu i nikom ništa. Taj put su platili pre 30 godina da se asfaltira sami meštani. Niko ih ništa nije pitao, došli kamioni sa duplim pretovarom i polomili put za mesec dana. U kojoj normalnoj državi bi mogli izvođači radova da izlome lokalne puteve sa kamionima bez tablica, vozačima bez dozvola i u duplom pretovaru. Dobro smo ostali živi. Valjda se prvo ti putevi ojačaju pre izvođenja radova, asfaltiraju debelim slojem asfalta a ne ovako. Na ovakvim primerima se vidi koliko mi nismo država i da se narodu prikazuje iskrivljena slika svega što se dešava kod nas.

 3. Mi stanari uluce Ratka Jovanovica u Atenici punu zahvalnost dajemo upravi grada,a posebno se zahvaljujemo pomocniku gradonacelnika Milosu Stevanicu na odrzanom obecanju.P.S obecanje ludom radovanje tako kaze stari narod.Olovku u ruke 02.06.2024 i borba do pobede.

   • Samo ucena, nista drugo. To je jezik za ove.
    Kome ti verujes na obecanja, e moj ti. Samo sebe oni gledaju.

    Sad loze „botove“, obecavaju im neke funkcije itd, a posle izobra ih nece nigde videti. Zato SNS i ima prob, jer nagradjuju neradnike…….

 4. Ja sam zahvalan Milunu, on je jedan uporan gradonačelnik, stalno nas “maltretira“ i zove da poporavimo puteve ako mislimo da ponovo preveslamo ovan narod i dobijemo izbore – istakao je Vesić.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here