Za program energetske sanacije u čačanskim domaćinstvima ove godine biće izdvojeno 52 miliona dinara

1
885

ČAČAK – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je ugovore lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva u ovogodišnjem programu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, gde je za subvencije domaćinstvima država obezbedila oko dve milijarde dinara, deset odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Sredstva ministarstva dobio je i Grad Čačak, a ugovor je potpisala pomoćnica gradonačelnika Marjana Petronijević. U ovoj godini za Grad Čačak planirana su sredstva u iznosu od 52 miliona dinara za podršku domaćinstvima za sprovođenje mera energetske efikasnosti, kroz projekat “Čista energija i energetska efikasnost”.

Učešćem u projektu građani mogu da ostvare subvencije u iznosu od 65 odsto vrednosti investicija za zamenu stolarije, fasade, izolacije, krovova, neefikasnih kotlova i postavljanje solarnih panela i kolektora. Javni poziv za građane očekuje se od juna ove godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDo kraja godine počinje izgradnja prve javne garaže u Čačku
Sledeći članakBorac 1926 tri kola pre kraja ponovo ima kapitalnu prednost od pet bodova

1 KOMENTAR

  1. Da ne bude da uvek kritikujem, ovo je jedna od retkih stvari gde opština radi stvarno dobru stvar. Dva puta sam učestvovao i dobio subvenciju bez ikakve veze ili problema. Jedino što pomoćnica gradonačelnika maltene ne zna da priča i pitanje koliko je kvalifikovana za poziciju na kojoj se nalazi (ekologija) ali to je svakako uobičajeno na nivou grada pa i zemlje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here