Za vršnjačko nasilje tužbe i protiv roditelja

0
1066

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su škole dužne da prijave vršnjačko nasilje, ali da će situacija biti bolja kada tužilaštvo, Centar za socijalni rad i direktor škole pokrenu postupke protiv roditelja čija deca čine nasilje.

Posle najnovijih slučajeva nasilja u Barajevu, Zemunu i Velikoj Moštanici, ministar je rekao da škola ne može da zameni sve segmente društva, već prijavljuje ako dete ne dolazi u školu, ako roditelji ne otvaraju elektronski dnevnik, ako majka, kao u slučaju jedne nasilne devojčice iz Barajeva, ostavi lažni broj telefona i tu treba da se umeša Centar za socijalni rad.

U sprečavanju vršnjačkog nasilja uspeli smo da ga škole ne prikrivaju, jer ako prikrivaju ostaće bez posla, kao direktor škole u Barajevu i prema tome imamo nultu toleranciju – naveo je Šarčević.

On je objasnio da je napravljena mreža od 76 savetnika u 17 školskih uprava i SOS kanal, da se prijavi 840 slučajeva godišnje, a teških kao u Barajevu je 10 odsto i to se smanjuje. Ministar je obećao da će istrajati u istraživanju svih slučajeva nasilja i pitao šta rade školski pedagozi i psiholozi kad druga deca snimaju nasilje i smeju se.

Da li je to zvono za uzbunu da se sazovu i opšinski sastanci roditelja, koje smo dizajnirali, a mnoge lokalne uprave ih ignorišu – dodao je Šarčević gostujući na RTS.

Izvor: Beta

Prethodni članakDveri: Ne verujemo naprednjacima kad kažu da neće biti gej parade u Čačku
Sledeći članakU gornjomilanovačkoj kasarni “Vojvoda Radomir Putnik“ obeležen Dan službe telekomunikacija (FOTO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here