Zahvaljujući zip lajnu i Hadži-Prodanovoj pećini Ivanjica obara rekord po broju turista

3
1362

IVANJICA – Zahvaljujući novim turističkim sadržajima, pre svega najdužim zip lajnom sa dve trase i Hadži Prodanovom pećinom, Ivanjica bi ove godine mogla da obori rekord u broju poseta turista iz zemlje i regiona.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Za one koji žele nešto drugačiji odmor adrenalinska staza za panoramsko spuštanje je prava atrakcija. Domaćine u Raščićima raduje što je i pećina dugo skrivena od pogleda javnosti dodatni sadržaj za turiste.

Smatram da je turizam i razvoj turizma generalno, veoma značajan za ivanjički region i sva nova ponuda doprinosi većem broju turusta, porastu broja noćenja što je trend u celoj Srbiji – izjavio je vlasnik Ivanjičkih konaka Milinko Veličković.

U Ivanjičkim konacima postioji oko 30 ležaja i reč je o spoju tradicionalnog i modernog. Posetioce najviše privlčai domaća hra, ali to nije sve.

Ovde su uglavnom domaći proizvodi. Pored povrća koje mi gajimo u plastenicima, kao i voća, koje gosti mogu sami da uberu, gosti mogu da obiću brojne istorijske spomenike i znamenitosti. U okolini može dosta toga da se vidi, a na 40-tak kilometara znatno više – istakao je Veličković.

Prošla godina je, kada je reč o broju poseta, bila rekordna. Zabeleženo je više od 20.000 dolazaka i oko 100.000 boćenja.

Većinu čine domaći turisti, dok je stranih tek oko tri odsto. Ipak, osim turista iz zemalja bivše Jugoslavije u gradić pod Golijom došli su Rusi i Kinezi.

Ono što promovišemo je priroda, odnosno tri naše planinske lepotice Mučanj, Javor i Golija i do skoro jedini rezervat biosfere. Tu su i naše manifestacije – Festival izvorne srpske pesme u Prilikama, kao i Nušičijada – rekao je ditrektor Turističke organizacije Ivanjica, Radomir Lišanin.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Ivanjica je u staroj Jugoslaviji bila perjanica seoskog turizma. Status idealnog mesta za odmor na selu zadržaja je i danas.

Odličan utisak ostavalja svako naše selo počevši о luksuznih apartmana do autehtičnih domaćinstava. Mogu se videti krave, ovce, posetioci mogu da beru maline, plaste, svašta nešto da rade u selima – istakao je Lišanin.

Prirodne lepote u kombinaciji sa odličnim uslovima za smeštaj zahtevnih gostiju odlična su preporuka.

Izvor: MNA

Prethodni članakIdoli mladih u Srbiji: Od cara Lazara, preko Baka Praseta do Đokovića i Tesle
Sledeći članakMarinović nakon sjajne partije protiv Sparsa: Idemo dalje u istom ritmu, nema vremena za slavlje

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here