Žena koja se u Bresnici polila benzinom i zapalila, porodila se i sa bebom otpuštena kući

2
684
Foto: Unsplash

ČAČAK – Danas je, sa bebom, otpuštena kući Kraljevčanka koja se polila benzinom i zapalila 16. septembra u Bresnici kod Čačka.

Ona se, porodila nakon 12 dana nakon nesreće, 28. septembra, i rodila je zdravu devojčicu.

Podsetimo, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena kada ju je sa teškim telesnim povredama dovezao sanitet iz Čačka. Konstatovano je da ima opekotine koje su joj zahvatile 12 odsto kože. Nije bila u životnoj opasnosti, ali su odmah reagovali plastični hirurzi i psihijatri.

Kako je tada izjavila prof dr Aleksandra Dimitrijević,rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo ona je bila “u dobrom opštem stanju”, i “vitalni parametri su joj bili dobri”.

Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prevremeni porođaj. Beba nije ugrožena. Na osnovu ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mesecu. Žena je u devetom mesecu trudnoće i ostaće kod nas na klinici do porođaja, tako je i najbolje za nju. Porođaj nećemo indukovati, sačekaćemo da krene spontano jer su i žena i beba stabilno i dobro – rekla je tada dr Dimitrijević.

Izvor: Telegraf

Prethodni članakStatistika sa utakmice Sloga – Čačak 94
Sledeći članakOtvoren 31. Memorijal Nadežde Petrović (FOTO)

2 KOMENTARA

  1. Kako se zapalila benzinom i ostala ziva, izgorela bi, taj plamen od benzina bukne cas posla? Gde ce ta zena u tom stanju posle opekotina da odgaja dete, njoj treba pomoci oko bebe. ….Hvala Bogu da su ona i dete sada dobro. To je najvaznije, a drzavne institucije nek se malo ukljuce u socijalne probleme nasih sugradjana.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here