Lista najpopularnijih pića po zemljama: Šta Srbi najviše vole da piju?

4
660

Stranica World of Statistics objavila je na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) listu najpopularnijih pića po državama.

U Srbiji, kako se navodi, najpopularnija je rakija, isto kao i u Albaniji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Uz rakiju se za Hrvatsku navodi još i Pelinkovac, a za Bosnu tu je i kafa.

Kafa je najpopularnije piće i u Alžiru, Etiopiji, Saudijskoj Arabiji, Australiji i SAD gde se pored kafe navodi i Koka Kola.

Čaj se najviše pije u Kini, Indiji, Turskoj i Velikoj Britaniji, ali i Japanu gde je pored čaja popularno i tradicionalno piće sake. Na Tajvanu je najpopularniji „bubble tea“, a u Egiptu crni čaj.

Rum je izbor na Antigvi i Barbudi i u Venecueli, vino u Argentini, pivo u Belgiji, kokteli mohito i Kuba libre na Kubi, a sajder i džin u Engleskoj.

Francuzi preferiraju šampanjac i crveno vino, Nemci lager pivo, Grci uzo, Mađari palinku, a Irci čuveni Ginis.

Tekila je najpopularnije piće u Meksiku, votka u Poljskoj, pina kolada u Portoriku, a u Rusiji kvas, votka i kompot.

Sangrija je na prvom mestu u Španiji.

Izvor: N1

Prethodni članakKadeti Mladosti osvojili prvo mesto na međunarodnom turniru u Sarajevu
Sledeći članakNovi domaći film na repertoaru Kulturnog centra

4 KOMENTARA

  1. Neka pije sta ko voli i moze , ko zna da pije umerene i male kolicine ne skode mogu da podignu raspolozenje i poboljsaju cirkulaciju, sto se mene tice najvise volim casu domaceg vina uz rucak i hidrogenizovanu vodu jer mi prija i jako je zdrava…

  2. Moj deko iz Rakove. Ja Te razumem I verujem. Ali ne pijem alkohol. Mada, primetio sam da mnogi uzimaju vino pa nesto mirisu, njuse. Kao razumeju se. I glume gospodu. Hoce da budu moderni a Ispadaju smesni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here