43 domaćinstva visinskih zona Parmenca i Riđaga dobila rzavsku vodu

1
764

ČAČAK – U 43 domaćinstva visinskih zona Parmenca i Riđaga, nakon 17 godina čekanja, stigla je rzavska voda.

Protekle godine urađeno je 12 kilometara vodovodne mreže velikih prečnika i 43 kućna priključka, u okviru realizacije projekta vodosnabdevanja mesnih zajednica Beljina, Pridvorica, Parmenac, Riđage, Pakovraće i Međuvršje.

Očekuje se potpisivanje novog ugovora za izgradnju nastavka distributivne vodovodne mreže do Pakovraća i još 221 priključak, za šta je rebalansom budžeta opredeljeno 29,5 miliona dinara, od čega 7.400.000 finansiraju mesne zajednice, a 22.150.000 dinara grad Čačak. Otvaranje ponuda za izvođača radova planirano je za 19. novembar. Na ovaj način stvoreni su svi tehnički uslovi da se meštani Parmenca, Riđaga, Beljine i Pakovraća u drugoj visinskoj zoni, koji isplate ugovorene obaveze, priključe na ovaj vodosistem – izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je podsetio da je od 2016. do 2020. godine u vodosnabdevanje mesnih zajednica Beljina, Pridvorica, Parmenac, Riđage, Pakovraće i Međuvršje uloženo 12 miliona dinara. Prošle godine opredeljeno je 18 miliona, dok je novim ugovorom predviđeno još 29,5 miliona dinara. Od 2012. do 2021. godine ukupno je za ovu namenu opredeljeno 75 miliona dinara.

Pored izgradnje vodovodne mreže u Parmencu je završena i rekonstrukcija takozvanog puta ka Polugama i groblju, u dužini od 1.100 metara, za šta je izdvojeno 7,6 miliona dinara, a ranije je završen i put ka Petrovićima, u vrednosti od sedam miliona dinara.

U poslednjih godinu danba završili smo dva puta u Parmencu, ukupne dužine 2.100 metara. Na zahtev meštana Parmenca i na insistiranje lokalne samouprave prema JP “Putevi Srbije“, ta investicija je završena, a vrednost je 14,6 miliona dinara – naveo je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakParezanović izgubio sudski spor sa Đilasom, mora da mu plati 100.000
Sledeći članakPredstava “Placebo“ u petak u Domu kulture

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here