Ansabl CIRCLE u Gornjem Milanovcu: Mocart, Betoven i njihovi rivali

0
264

GORNJI MILANOVAC – Početkom decembra održaće se koncerti ansambla CIRCLE (Krug), čime se zatvara ovogodišnje izdanje serije koncerata “Evropa u gostima 2021“. Posle dosadašnjih pet koncerata, u Beogradu, Novom Sadu, i gostovanja u Poljskoj, projekat “Evropa u gostima 2021” dovodi ansambl CIRCLE u Gornji Milanovac 1. decembra u 19.30.

Koncert pod nazivom “Mocart, Betoven i njihovi rivali“ održaće se u Modernoj galeriji Kulturnog centra Gornji Milanovac, a na programu će biti dela: Mocarta, Salijerija, Betovena i Humela za trio i kvartet sa oboom. Ulaz je slobodan.

Članovi ansambla CIRCLE su domaći i inostrani umetnici, među kojima su: Katarina Aleksić, koncertmajstor Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije; Tomaš Pokšivinjski (Poljska), violončelista, profesor baroknog čela na Akademijama muzike u Varšavi i Katovicama; Ivana Dakić, solo oboistkinja Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije i Marina Popović, violistkinja Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije.

Ansambl CIRCLE osnovan je u vreme zatvaranja i restriktivnih mera usled pandemije, u jesen 2020, za potrebe projekta “Evropa u gostima“. Sastav ansambla nije stalan, već predstavlja “krug“ umetnika okupljenih oko ideje violinistkinje Katarine Aleksić, koncertmajstora Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije i umetničkog vođe projekta Evropa u gostima. Ideja se ogleda u omogućavanju međunarodne saradnje sa zemljama Evropske unije, mobilnosti umetnika u doba pandemije, i održavanjem koncerata na bezbedan način, u dugotrajnoj situaciji pandemije, kao i da se koncerti održe širom Srbije, i da se visoko sofisticirani programi ostvareni u međunarodnoj saradnji predstave široj publici. Osim koncerata, pažnja se obraća i na edukativni aspekt rada sa studentima i mladim profesionalcima, pa su u saradnji sa Evropskim programom Erasmus+ i Udruženjem gudačih pedagoga Srbije (ESTA Srbija) organizovani masterklasovi kamerne muzike i violine sa gostujućim umetnicima kao predavačima.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDržava ograničila cenu hleba, šta će biti sa cenom mesa?
Sledeći članakZvanično: Vlada zamrzla cene brašna, ulja, svinjskog mesa…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here