Autorsko vođenje kroz izložbu Božidara Plazinića

1
261

ČAČAK – Umetnička galerija Nadežda Petrović Čačak organizuje autorsko vođenje kroz izložbu Božidara Plazinića “Na tragu svetlosti/On The Trace Of Light“. Tom prilikom posetioci će moći da od autora čuju o aktuelnoj postavci, njegovom višegodišnjem radu, kao i o doprinosu i angažovanosti u svetu umetnosti.

Božidar Plazinić

Od ranih sedamdesetih Božidar Plazinić studiozno stvara svoj jedinstveni vizuelni rečnik gestova, simbola i prirodnih materijala kroz sliku, crtež, frotaž, kolaž, objekat, asamblaž, umetničku knjigu, skulpturu i interaktivne postavke u galerijskim i javnim umetničkim kontekstima, često podrazumevajudi saradnju sa umetnicima i društvenim grupama. Inkorporirajući gestualnu apstrakciju, istočnjačku mitopoetiku, pravoslavnu duhovnost i ekološku antropologiju, umetnik konzistentno spaja sfere introspekcije, društvenog iskustva i složenog odnosa između društva i prirode – kaže istoričarka umetnosti Aleksandra Lazar.

Vođenje će biti upriličeno u subotu 25. decembra u izložbenom prostoru Umetničke galerije “Nadežda Petrović“, sa početkom u 13 časova.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKoncerti na Gradskom trgu u Čačku za Novu godinu i pored nestabilne epidemiološke situacije
Sledeći članakDr Šekler: Pet puta manja šansa da zaraženi omikronom završi u bolnici

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here