Da li đaci od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu? Odluka sutra

3
1048
Foto: MNA/Novak Lukić

Odluka o tome kako će škole raditi od ponedeljka biće saopštena sutra, rečeno je Danasu u Ministarstvu prosvete, ali nisu želeli da komentarišu očekivanja nekih lekara da škole uskoro prelaze na onlajn nastavu.

Procedura da se petkom saopštava način rada obrazovnih ustanova ustanovljena je na početku školske godine, a odluku donosi Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, na osnovu epidemiološke situacije.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatraju su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika.

Trenutno su na kombinovanoj nastavi samo srednjoškolci u Beogradu, Šapcu i Vrnjačkoj banji, dok svi ostali đaci redovno pohađaju časove u školi.

Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić izjavio je danas da očekuje da će uskoro biti uvedena onlajn nastava u školama u Srbiji, jer su deca veliki epidemiološki problem.

Vakcinacija kod prosvetnih radnika je ispod proseka. Ako imate mali broj imunizovane dece i nepridržavanje mera, to ukazuje da imate skok u dečijoj populaciji – rekao je on za TV Pink.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je juče da će verovatno biti ukinute vanškolske aktivnosti, ali i odlazak u školu.

On je nagasio da će se nada da će se prelazak na onlajn nastavu dogoditi već u ponedeljak 25. oktobra.

Izvor: Danas

Prethodni članakDvoje dece imalo šlog zbog korone, troje mališana na respiratorima
Sledeći članakČačanskom restoranu hitno potrebni dostavljači hrane

3 KOMENTARA

  1. Da su se svi vakcinisali ne bi bilo problema. Deca bi išla u školu. Živeli bi normalno. Imali smo šansu da damo primer celom svetu. I ostanemo zdravi. Ali ne lezi vraže. Budaletine, neznalice, nam kroje život.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here