Dr Sretenović: Kovid propusnice daju rezultat, u bolnici se lakše diše

7
774

ČAČAK – Direktor Opšte bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović ocenio je da je u poslednjih nedelju dana situacija u toj zdravstvenoj ustanovi bolja, o čemu svedoči i podatak da je na kovid odeljenjima nakon dugog niza nedelja smešteno manje od stotinu pacijenata.

Da li se radi o blagom smanjenjenju ili će ono biti značajno, to će se videti u danima koji slede, naglasio je on.

Očito da su mere sa kovid propusnicama i produženi raspust doveli do smanjenja brojki i relaksacije epidemiološke situacije. Situacija je malo podnošljivija, lakše se diše – istakao je dr Sretenović.

On je rekao i da je i dalje visok broj prvih pregleda, da ih je oko 50 dnevno.

Na pregled u bolnicu dolaze i pacijenti koji nemaju nikakve simptome infekcije, ali im je test na koronu pozitivan, kao i oni koji su u toliko teškom stanju da u roku od sat vremena moraju da budu smešteni u respiratornim centru. Dakle, nema pravila – rekao je direktor čačanske bolnice.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOd petka u Srbiji kovid sertifikati koje priznaje EU, evo u čemu se razlikuju od dosadašnjih
Sledeći članakTuristička organizacija Čačka u konkurenciji za nagradu “Turistički cvet“

7 KOMENTARA

  1. A što da ne? Ne znam da li je sarkazam u pitanju. Svakako medicinarima treba odati priznanje zbog borbe sa kovidom i protivnicima vakcinisanja. Na kraju sve će doći na svoje mesto. To je zakon prirode.

    • Ti verujes u Deda Mraza koji ce ti doneti paketic, ali ako budes dobra, lepo ruckila, ne budes govorila ruzne reci, budes slusala srarije….pa ti se ovaj Dr ucinio da je Deda Mraz? Eeeee, sto je ruzno kad omatoris i ukapiras da Deda Mraz ne postoji. Da ne kvarim. Sretenovicu, okaci bradu i stavi crvenu kapicu!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here