Dveri predstavile predizborni program u 12 tačaka – “Za novi Čačak 2024-2028“

11
952

ČAČAK – Na današnjoj konferenciji za novinare Gradske organizacije Dveri predstavljen je predizborni program “Za novi Čačak 2024-2028“ za nastupajuće lokalne izbore u gradu na Moravi.

Govorili su primarijus dr Milan Roganović, predsednik Dveri Čačak, dr Vladimir Dimitrijević, član Političkog saveta Dveri, Bratislav Simović, član Uprave Izvršnog odbora Dveri i Boško Obradović, šef Izbornog štaba Dveri Čačak.

Na konferenciji su se govornico osvrnuli na ono šta Čačku nedostaje u pod aktuelnom vlašću SNS i SPS.

 • Nemamo funkcionere sa pravom fakultetskom diplomom, zelenilo, čist vazduh, zatvoreni bazen, Dom za stare, Dom omladine, poljoprivredno-industrijski kombinat, javnu garažu, nemamo čačanski univerzitet, TV Čačak i Radio Čačak, FK Borac više nije iz Čačka, ugašena je FRA, dok nikada nije zaživeo Fond za lečenje teško bolesne dece. Mostovi su postali nebezbedni, klubovi penzionera su zatvoreni, a još uvek ne postoji popis kompletne gradske imovine – istaknuto je na KZN.

Nasuprot tome predložen je program Dveri u 12 tačaka za, kako su naglasili, novi Čačak i ostanak mladih u našem gradu, koji će Čačani dobiti za vreme nove vlasti u periodu od 2024. do 2028. godine.

 • Novo porodilište i kancelarija za podršku porodici
 • Poljoprivredno-industrijski kombinat – novi PIK “Čačak“, novi pogoni za preradu poljoprivrednih proizvoda u selima i nove mikro-pijace
 • Sva pomoć čačanskom privredniku, preduzetniku i seljaku umesto stranim kompanijama, plus novi čačanski Sajam
 • Nova privredna zona i čačanski supermarket uz autoput
 • Univerzitet u Čačku – treći fakultet za sport
 • Besplatan sport za svu decu i nove sportske hale
 • Najmanje 10 kilometara novog asfaltnog puta u svakom selu
 • Besplatni udžbenici i užina za sve đake
 • Dom za stare i pomoć za najsiromašnije penzionere
 • Da se narod konačno pita: referendum u svakom mesnoj zajednici za šta će se trošiti pare od našeg poreza na imovinu
 • Novo naselje na obali Morave i uređenje priobalja reke od Beljine do Prelića
 • Decentralizacija grada: veći značaj za Ljubić, Preljinu, Mrčajevce, Atenicu, Trnavu i druge zapostavljene delove grada i seoska naselja.

Vladimir Dimitrijević na kraju je zaključio da su Dveri stranka koja nikada nije izdala, nije se prodala, niti se predala.

 • Kao nestranačka ličnost, već dvadeset pet godina podržavam Dveri – prvo kao patriotsku nevladinu organizaciju, a zatim i kao politički pokret za slobodnu i porodičnu Srbiju. Svih ovih godina imam dobre razloge zbog čega to činim. Kada su 2012. Dveri prvi put izašle na izbore, parola je bila: “Najzad imam za koga da glasam“. Dvanaeest godina posle, mogu da, mirne savesti, kažem: “I dalje imam za koga da glasam“. Nisu izdali, nisu se prodali, nisu se predali. Imaju najbolje ideje, kreativni su, ne odustaju od borbe i veruju da nam treba više pristojnosti i drveća, a manje bahatosti i behatona. Pred lokalne izbore u Čačku, obraćam se svojim sugrađanima sa najkraćom mogućom verzijom predizbornog programa Dveri: “Za srećnu decu i čisz vazduh! Da Čačak prodiše – naglasio je on.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKakva će biti sudbina slike Nadežde Petrović “Venecija“, premijerno izložene u Čačku
Sledeći članakI ovog leta iz Lađevaca do Soluna, Istanbula i Tivta, evo kojim danima su letovi

11 KOMENTARA

  • Alo čoveče, znaš li šta pričaš. Naravno da bi fakultet imao sve što treba. Za kokošinjac se obrati Milunu i naprednjacima. Ako koji grad treba da ima fakultet za sport, to je Čačak.

 1. Pitanje za Dimitrijevica, satro nestranacku licnost: ima li neko, na politickoj sceni Cacka, bahatiji od vaseg vodje, Boska? Drugo pitanje, sta fali behatonu? Voleo bih da znam, posto vidim da je sve mnogo lepse nego ranije.

  • Kad neko sebe predstavlja kao nestranacku licnost zapitam se da li taj misli da smo mi neke gluperde koje veruju u to. Licno me ne zanima ni on, ni Bole ni Dveri. Samo ne volim laz.

   • Hajde navedi mi bar 3 ulice u Cacku koje bas nemaju ni jedno drvo. Svaka ima.Imamo gradski park fantastican, imamo park kod zel staice,obalu Morave koja je oaza zelenila. Izadji, pogledaj,uziivaj, disi.

 2. Obratite paznju na ovaj predlog. Gledacete ga na prezentacijama ostalih partija. Sa izmenjenim redom reci. Sve je to lepo ali neizvodljivo. Sem u snovima. Svi su ovo sanjali I pricali, obecavali od kada je visestranacje. Zato ne VERUJEM.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here