Krstić: Industrijska zona za domaću privredu do kraja sledeće godine

3
912
Foto: Čačanski glas

ČAČAK – Predstavnici čačanskog gradskog rukovodstva obećali su nakon sastanaka sa delegacijom Foruma privrednika Čačka da će industrijska zona namenjena domaćim privrednicima biti formirana i infrastrukturno opremljena do kraja sledeće godine, izjavio je predsednik ove asocijacije preduzetnika Vladimir Krstić.

Industrijska zona će se graditi u Preljini pored budućeg Moravskog koridora. Kako je inicijalno najavljeno, prostiraće se na više od 100 hektara, a u perspektivi i na više od 200. Kao takva biće najveća u Srbiji, rekao je Krstić.

Takva industrijska zona daće preferencijale da se razvija naš grad, koji zahvaljujući dobrom geografskom položaju i mreži puteva ima poziciju da privuče investitore koji se nalaze ne samo u Moravičkom okrugu, već i investitore iz cele Srbije. Namerno ne potenciram evropske ili svetske investitore, jer je ideja ove industrijske zone formiranje prostora gde će se razvijati domaća privreda. Kada kažemo domaća privreda, mislim na ljude koji su domicilni, koji su potekli sa ovih prostora i koji će imati uslove za razvoj proizvodnje kao što ih imaju investitori iz drugih zemalja – naveo je Krstić.

On je rekao da privrednici nemaju pisane garancije čelnika grada da će dogovoreno biti realizovano, ali naglašava da imaju čvrsta obećanja sa te strane.

Pravljenje industrijske zone zahteva čitav niz različitih aktivnosti, odnosno vrlo kompleksnih stvari koje prethode dovođenju industrijske zone u fazu izgradnje. Mi smo se i kroz osnovna planska akta uverili šta je urađeno sa strane lokalne samouprave. Videli smo da na tom polju postoje značajni pomaci. Da li će ono što je obećano biti ispoštovano, pokazaće vreme. Okvirno vreme koje je dogovoreno, jer nama je vreme veoma bitno, je kraj sledeće godine – naglasio je Vladimir Krstić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNTP Čačak na Svetskoj izložbi “Expo 2020“ u Dubaiju
Sledeći članakBisenić: Propuštena prilika da se u budžet uvrste sredstva za subvencionisanje zamene stolarije u domaćinstvima

3 KOMENTARA

  1. Ozidaju,omalterišu i pokriju limom,zaposle radnike u toj leti sauni,a zimi hladnjači,normalno bez prozora,šta će radnicima vazduh,plate minimalac,koji kasni 3-4 meseca i nazovu sebe gazdama,a te iste radnike neradnicima ,jer naravno niko neće da radi,a oni sve stekli poštenim radom i trudom ,još ti kažu „ima i gore“ ili „ćuti i trpi“

  2. Ne hvala! Da dobijem bilo sta od ove vlasti povoljno pa da moram da sakupljam u firmi sigurnih 50 glasova ili da zaposljavam nesposobne naprednjacke kadrove. Nema sanse!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here