Mali heroj Boki iz okoline Čačka imao je pluća kao paučinu, sada konačno normalno diše

2
776
Foto: Facebook/Vlade Dragić

ČAČAK – Mali Boban iz okoline Čačka kojem je sa 9 godina dijagnostifikovan tumor na plućima, iz ove teške borbe izašao je kao pobednik.

Ovaj mali heroj je lečen na Institutu za majku i dete u Beogradu, njegova pluća su bila poput paučine, sva u rupama, a do sad je operisan 4 puta.

Boki je šesto dete u porodici, ima još četiri brata i sestru, a za ovu šestočlanu porodicu i sam put do Beograda iz Čačka i nazad bila je prava privilegija.

U pomoć ovoj porodici pritekao je poznati humanitarac Vlade Dragić, koji je Bokija i njegovu samohranu majku Goricu, vozio od Čačka do Tiršove u Beogradu i nazad, piše Telegraf.rs.

On je na svom Fejsbuk profilu objavio divne vesti. Naime, kako kaže Vlade, Boki diše svojim plućima, on je čudo.

Ističe da su verovali u ovog malog heroja i u to da je Bog uz njih.

Boki je sa drugarima ispred, igra se Bogu hvala. Kad su mi pričali da od njega nema ništa, rekao sam da su čuda moguća i da je Bog sa nama. Doktori kažu da je čudo što Boki diše svojim plućima i da knjiga samo o njemu može da se napiše, ali i o borbi doktora – napisao je Vlade.

Dodaje da Boki kreće u školu ove godine i da je bolje.

Testirali smo mu pluća u Banji, dah mu je bio odličan. Pitam ga za želju, a on kao iz topa kaže bazen. Vozi bicikl, igra fudbal, smeje se. Popravio se na 30 kg, a imao je 24,5 kg. Eto srecan sam, a i Vi ste znam- objavio je.

Vlade dodaje da Boki ide i dalje na terapije svakih 20 dana na institutu u Beogradu.

Žao mi je što na terapije ide autobusom, tako da civilni automobil svakodnevno treba udruženju i vozač za slične slučajeve za koje i ne znamo. Jedan od ciljeva udruženja u budućnosti je i pomoć onima koji nemaju auto – zaključio je.

Izvor: Telegraf.rs

Prethodni članakPetrović: Ako gas i struja drastično ne poskupe, dug EPS i „Srbijagasa“ sledeće sezone će biti još milijardu evra
Sledeći članakTodorović: Učinili smo sve što je do nas kada je u pitanju eksproprijacija u Pakovraću, sada je sve u rukama sudova

2 KOMENTARA

  1. Vlade je retko human čovek sa ogromnim srcem.
    On je preuzeo posao socijalnog radnika koji vidi svakog ugrozenog coveka i pruza konkretnu i brzu pomoc.Grad Cacak treba da ga podrzi u svakom pogledu.

  2. Svaka cast Vladu Dragicu,preko njega sam saznao za heroja sa KOSARA iz Ostre,kome sam otisao i istog momenta pomogao,kupujuci mu cement,jer je tada pravio kucu.
    Svaka cast svim dobrim ljudima,bolje da pomazemo koliko je ko u mogucnosti,nego da gledamo medicinske slucajeve u farmi i parovima,uplacujuci glasa je preko poruka.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here