Ponovo se izlila Loznička reka, voda ušla u domaćinstva

3
1194
Arhivski snimak

ČAČAK – Obilna kiša koja je padala gotovo dva sata bez prestanka zahvatila je u četvrtak veče grad Čačak, što je dovelo do ponovnog izlivanja kanala, potoka i bujičnih tokova.

Najugroženije su bile Prvomajska, Dragačevska, Ulica Stefana Provenčanog i druge ulice u MZ Park koje gravitiraju ka kružnom putu, kao i ulice Bogdana Kapelana i Sime Sarage.

Kada je reč o prigradskom i seoskom području, najkritičnije je bilo u Loznici, Jezdini, Vapi, Viljuši… Voda je ušla u dvorišta, pomoćne ali i stambene objekte.

Danas ćemo pumpama crpeti vodu iz podrumskih prostorija. Molim građane koji su pretrpeli štetu da je prijave na pisarnici zgrade Gradske uprave – izjavio je Bratislav Zečević, načelnik gradskog Štaba za vanrredne situacije.

Prema njegovim rečima, ovoga puta postradala su uglavnom ista domaćinstva kao i prilikom prethodne polave, ali u, kako je istakao, manjoj meri.

U Jezdini i Pridvorici došlo je do velikih oštećenja na putnoj infrastrukturi.

U Jezdini, Viljuši i Loznici je došlo do trećeg izlivanja Lozničke reke u poslednja dva meseca.

Treći put mulj ulazi u kupatilo. Ogromna količina vode u kanalizaciji vrati vodu, blato, ali i fekalije unutra i sada ponovo imamo dva centimetra mulja u kupatilu – rekao je za Tanjug Radovan Puzić, kome je voda osim kupatila potopila čitavo dvorište i za sobom ostavila blatni nanos u visini od nekoliko centimetara.

U Mesnoj zajednici Loznica ovim izlivanjem voda je ušla u dvorišta oko 15 domaćinstava, a u nekoliko je voda prodrla i u pomoćne objekte. Glavna ulica u ovoj mesnoj zajednici rekonstruisana je pre tri godine, ali je u poslednja dva meseca pretrpela ogromnu štetu, jer su se pod silinom vode odvaljivali delovi asfalta.

Mi smo na ulaz u dvorište postavili behaton, ali je pola ploča otišlo sa vodom… Problem je što je voda na nekoliko mesta prvo potkopala a zatim i urušila ili otkinula ogromne delove asfalta. Nama je dvorište izdignuto u odnosu na samu ulicu oko 40 centimetara, ali je ipak voda ušla do pola dvorišta. Sada ponovo treba prati dvorište, čistiti taj mulj, a širi se i nesnosan smrad – kazao je Tanjugu Milenko Lukić.

Glavni problem u ovom čačanskom naselju predstavlja most u samom centru mesne zajednice. Zbog malih propusnih cevi, veliki delovi, pre svega drveća ne mogu da prođu, te prave prepreku koja ustavlja ostalo smeće i do izlivanja dolazi brzo.

Izvor: Morava info, Tanjug

Prethodni članakFestival kratkometražnog studentskog filma “Kameo“, pred čačanskom publikom 43 filma
Sledeći članakDijetolog Tatjana Mraović u specijalističkoj ordinaciji “Yuta centar“

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here