Pravni tim Dveri: Policija pokušava da obezbedi imunitet napadaču na naše prostorije

2
221

ČAČAK – Pravni tim gradske organizacije Dveri u Čačku oglasio se saopštenjem povodom napada na prostorije ove stranke u centru grada.

Napadač otkinuo tablu i ostavio ih ispred vrata kancelarije Dveri

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dopisom policijske uprave u Čačku od 22.03.2019 godine obavešteni smo da je identifikovan počinilac napada na naše prostorije koji se dogodio 20.03.2019 godine, kao i da je protiv istog od strane PU Čačak podneta prekršajna prijava po Zakonu o javnom redu i miru zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja i to u skraćenom postupku, a da je nadležna policijska uprava procenila da se u radnjama izvršioca stiču elementi krivičnog dela oštećenja tuđe stvari koje se goni po privatnoj krivičnoj tužbi.

Navodi policijske uprave u Čačku su netačni i u najmanju ruku zlonamerni i smatramo da se u radnjama izvršioca ističu elementi krivičnog dela nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti, i to prema svima koji su se u tom momentu nalazili u zgradi i trpeli maltretiranje od strane dotičnog, ali i putem izrečenih pretnji preko telefona prema članovima Dveri, od strane počinioca.

Za ta dela, prema zakonu, izvršioci se gone po službenoj dužnosti i u tom pogledu ćemo podneti krivične prijave i očekivati da pravosuđe, tužilaštvo i policija postupe u najboljoj nameri i prema zakonu, kako bi se u budućnosti zaštitili svi i izbeglo ponavljanje ovih i sličnih dela, kako prema opoziciji, tako i prema mirnim građanima.

Po našoj proceni, podneta prekršajna prijava ima samo svrhu da spreči krivično gonjenjenje izvršioca, s obzirom na primenu pravnog načela ne bis in idem, a koje se primenjuje kako u krivičnom tako i u prekršajnom postupku, a što znači da se učinilac ne može dva puta goniti za istu radnju i u prekršajnom i u krivičnom postupku.

Smatramo da je na ovaj način Policijska uprava u Čačku zloupotrebila svoja ovlašćenja i, blago rečeno, svojim ponašanjem izvršiocu pokušala da obezbedi imunitet od krivične odgovornosti.

Podsećamo javnost kako je tužilaštvo i policija reagovalo u slučaju iznešenih stavova, pretnji i insinuacija prema članovima SNS, SPS i Aleksandra Vučića lično, gde su nadležni organi bili veoma efikasni i u veoma kratkom roku otkrili, priveli i kaznili počinioce, dajući im maksimalne kazne. Nadamo se da i u ovom slučaju će biti isto, i da se neće promenjivati dvostruki aršini prema vlasti i prema opoziciji.

Pravni tim Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Čačku

Prethodni članakU toku kompletna rekonstrukcija saobraćajnice u MZ Lugovi, vrednost investicije 65 miliona (FOTO)
Sledeći članakSutra počinje rekonstrukcija Ulice Veselina Milikića, u jednom delu ulice saobraćaj se potpuno obustavlja

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here