Račun Instituta za voćarstvo blokiran zbog duga od šest miliona

8
1274

ČAČAK – Račun Instituta za voćarstvo Čačak blokiran je u iznosu od oko šest miliona dinara od strane Ministarstva poljoprivrede, saznaje portal Nova.rs. Prema informacijama tog portala, problem je nastao zbog projekta koji je rađen za vreme bivšeg direktora te naučne ustanove Milana Lukića, koji je sada na čelu Instistuta “Josif Pančić“ u Beogradu.

Kako saznaje Nova.rs, sporni projekat o zemljištu je vodila Lukićeva bliska saradnica dr Mira Milinković, on je odlučivao o angažovanim istraživačima i honorarima, a na zadati cilj projekta nije odgovoreno, zbog čega je čačanski Institut blokiran.

Naša redakcija pozvala je novog direktora naučne ustanove u Čačku, dr Darka Jevremovića koji je potvrdio naša saznanja.

Račun je blokiran u iznosu od šest miliona dinara, a kriv je Institut – rekao je on.

Na pitanje da li će neko od radnika snositi ličnu odgovornost, ko je bio u izradi projekta, aktuelni direktor odgovara da mu je najpreče da prevashodno izađe iz situacije u kojoj se ova institucija nalazi.

Bio sam u Ministarstvu poljoprivrede dan nakon što je nastupila blokada. Oni ostaju pri tome da moramo vratiti novac i nikakve informacije nemamo više oko toga – kaže Jevremović.

Prema njegovim rečima, u vreme izrade poduhvata, Milan Lukić je bio na čelu Instituta za voćarstvo Čačak, a istraživači te ustanove su radili projekat.

Jevremović je upitan da li je on trebalo da iskontroliše rad svojih učesnika u projektu, a odgovario je “da je verovatno tako“

Ono što je neophodno je da nađemo novac. Radnici će biti u problemu, jer su to ogromna sredstva. Trebaće nam puno vremena da rešimo te teškoće. Čak se i ja osećam krivim, iako nisam bio direktor za vreme izrade tog projekta – zaključio je Jevremović, napominjući da, ipak, iza projekta stoji institucija.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakKamionom dovezao gomilu smeća i istovario nasred reciklažnog platoa kod groblja u Atenici (FOTO)
Sledeći članakMinistarstvo ispituje propuste u radu Centra za socijalni rad u Čačku: Procenili da nije rizičan, a on ubio, majku, oca i dedu

8 KOMENTARA

 1. Jedan čovek uzme toliki novac, tj. Milan Lukić, i ostavi 100 njih da ispaštaju zbog njegove bahatosti. Kako?!? I jos dotični avanzuje!!!!
  PA ovo ne može ni u zemlji šešira!!!

  • Nije Lukić uzeo te pare, govedo glupo. Postoji projektno finansiranje u svim oblastima, pa tako i u oblasti poljoprivrede. Taj ko je bio odgovoran za sprovođenje projekta i trošenje sredstava je odgovoran za manjak od 6 miliona. Neće direktor sigurno da realizuje projekat, ta nije u opisu njegovog radnog mesta. Lupaš a pojma nemaš. Utvrditi odgovornost!

   • U tekstu lepo piše: On je odlučivao o angažovanju istraživača i honorarima! Dakle, dvojac Lukić-Milinković su odgovorni, ostali su samo izvršioci.

  • Milun nikakve veze sa ovim nema. Samo nikom nije jasno zašto Darko štiti Miru koja je jedina odgovorna za ovo. Neka neko pogleda i projekte sa čačanskom jabukom, to je za zatvor.

   • Postovani Milose, jel sam se ja minimalno preko 10 puta slikao bivsim direktorom Lukicem il je Milun ? Sta ova ekipa dohvati to se osusi !

 2. Zasto ne treba da cudi sto je sporni projekat vodila Mira Milinkovic, svakoj vlasti sluga samo da uzima novac od projekata. Direktore kako mislis da institut uopste funkcionise ako je racun u blokadi ? Cudi me da se ovo i ranije nije desavalo, sramota je sta ta zena radi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here