Radojević: Zatvoreni bazen ne treba da se gradi pored Instituta, po cenu da nikada ne bude izgrađen

28
2089

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević apelovao je na lokalnu vlast da odustane od gradnje zatvorenog bazena na imanju Instituta za voćarstvo u centru grada.

On je rekao da postoji potreba za zatvorenim bazenom, ali i da isto tako postoji potreba i za Institutom sa slavnom tradicijom i po kojem je, kako je istakao, Čačak poznat na Balkanu, a i šire.

Prosto ne mogu da poverujem da nije moglo da se iznađe bolje rešenje za tu. Institut za voćarstvo koji ima tradiciju od skoro 80 godina, i sada ima skoro 20 doktora nauka koji se bave naučnim radom koji može i da se unovči i da proslavi ovaj grad, dolazi na tapet da na delu njegovog oglednog imanja bude kupalište, da se brčkamo svi skupa ili pojedinačno, da se tu odvijaju neke zabavne ili sportske aktivnosti, pored cele teritorije grada Čačka koja može da posluži kao potencijalna lokacija za izgradnju takvog objekta – naveo je Radojević.

On je aplelovao na nadležne da još jednom razmisle i da pronađu lokaciju koja “može da bude dalje od centra grada“.

U Beogradu su takvi sadžaji na Banjici ili u kompleksu “25. maj“. Sportsko rekreativni centri ne prave se u epicentrima gradova, pogotovu ne na imanju Medicinskog fakulteta u Beogradu ili u nekom drugom gradu. Nemojmo rušiti ono što je pravljeno decenijama, nemojmo praviti zabavne parkove i zabavne sadržaje tamo gde treba da budu ogledna polja naučnika koji mukotrpno rade i doprinose da naša mala lokalna zajednica napreduje – istakao je lider Narodne stranke u Čačku.

On je naveo da je ogledno polje nadomak zgrade Instuta neophodno toj naučnoj ustanovi da bi se razvijala i radila na novim sortama voća i naglasio da je protiv gradnje bazena na imanju Instituta, po cenu da on nikada ne bude izgrađen.

Nemam nikakvu dilemu. Ja sam protiv izgradnje zatvorenog bazena na imanju Instituta za voćarstvo i delovima tri škole koje se nalaze u neposrednoj okolini, a skoro u samom centru Čačka. Ja sam za izgradnju bazena na nekoj lokaciji koja bi ispunjavala uslove, gde bi mogli da se organizuju sportsko-rekreativni sadržaji, na primer, pored već postojećeg otvorenog bazena pored Morave, bilo gde i na bilo kojoj lokaciji na 100 ili 200 metara od pomenute lokacije. Samo pređete preko bedema i imate prostora za 10 otvorenih ili zatvorenih bazena preko ovoga što već imamo, a ne narušava ni Institut za voćarstvo, ni Tehničku i Muzičku školu, ni OŠ “Vuk Karadžić“. Nema parkiranja, nema šetkanja onih koji idu da uživaju dok deca uče u školama, nema razglasa, nema muzike, nema onoga što ugrožava rad visokoškolskih i srednjoškolskih ustanova – zaključio je Aleksandar Radojević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMinistarka Vujović u Čačku: Na mestu deponije “Prelići“ biće rejonski park od 12 hektara
Sledeći članakVažne izmene u tehničkim pregledima: Produžen rok da se isprave nedostaci

28 KOMENTARA

 1. Lokacija kasarna prekoputa bolnice je idealna za bazen. Ima dobar parking a i bolje bazen kod bolnice i neko rastinje nego parking za privatne kamione i prasina…
  Na toj lokacij8 ima mesta za jos sto sta vezano za zdravlje i opustanje…

 2. Hocu bazen posvaku cenu,sto pre to bolje!!!Zabole me za lokaciju unstituta….Hocu bazen za sebe i svoju decu i unuke.Zelim da plivam i u decembru.Ne lupetajte gluposti !

 3. Gde je dr Radojević da pomogne kolegama pulmolozima u čačanskoj bolnici tokom korone? Da pomogne pacijentima? Aaa da! Mlatio pare u privatnoj praksi a upućivao u bolnicu na snimanje pluća. Da donira neki novac tamo jer nijednog pacijenta nisu vratili imao ili nemao uput. Svi sve znaju tuđi pisao a svoja posla da prikriju. Pregled kod nhega košta 3000 dinara a kontrola 2000.

  • Samo bedni i jadni buzdovani mogu da prozivaju dr Radojevica i Njegov rad sa pacijentima…a zasto se bedo kukureku ne oglasi u odbranu tog istog doktora dok je se borio za prava pacijenata i osoblja bolnice protiv direktora Milosevica ali ti si jadna botina i zao mi te je jer ces u mrznji umreti… Anonimni sve ste tacno rekli ali sta vredi kad polusvet i neki kupaci, gradjevinci i ostali botici koji se okupaju kuci jednom ili nijednom komentarisu o bazenima…dr Radojevicu postovanje i hvala Bogu kad ste napustili sns sektu…

 4. Sramno je koliko polusveta komentariše o institutu a ne ne razume se u nauku.Dođošima smeta nauka i znanje pošto nemaju znanje a ni obrazovanje.Institut je poznat u celom svetu i u toj ustanovi rade doktori nauka koji daju veliki doprinos u voćarstvu.Ako zatvorimo sve uvozićemo GMO hranu i tako lepo oboleti svi.Razmislite malo bolje kuda vodi sramno otimanje zemljišta.Naravno podizanje zgrada,uništavanje zelenih površina,parka ,pretvaranje grada u nezdravu sredinu.Svaka čast doktoru na tekstu sve što je rekao pismeno za pametne dovoljno.A oni koji ne razmišljaju o posledicama ove sramote uništiće sami sebe.Daleki od toga da sam protiv bazena ,postoje mnogo bolja rešenja i lokacije .Ovde nije samo reč i bazenu već je stvar mnogo sramna!

 5. Zgrada Instituta DA ali voćnjak, ovakav kakav je, ne. Nekad je bio ukras a sada deluje zapušreno. Ogledne parcele mogu da se dislociraju van grada. Lično nije mi ni do bazena.

 6. Drugacije nisu mogli da otmu institut, zbog toga prave tu bazen, iako je svima jasno da je mnogo bolje napraviti bazen van centra grada! Slazem se da ne treba drzati ogledna polja u centru grada, ali ukoliko se izmestaju onda tu samo moze biti park, a nikako bazen i zgrade koje planiraju da naprave dobro poznati tajkuni! Dok se ne digne kuka i motika ovi ce nastaviti da otimaju i da rade sta god hoce, a sve u korist par lokalnih tajkuna.

 7. Dragi Gospodine Radovicu, za demokratiju se borimo ceo zivot i ove sadasnje poglavice bas i ne podrzavam, ali ovo sto ste sada izjavili u vezi sa naucnim radnicima i njihovim daljem istrazivanju na lokaciji STROGOG centra grada i uzgajanju voca na istoj lokaciji je vise nego neverovatna, apsurdna za jednog ucenog coveka, doktora. Ne znam da li u svetu postoji parcela u strogom centru grada za uzgajanje voca i njegovo eksplatisanje. To je vec odavno trebalo da bude Gradski Park, a posto nije, onda ako ima uslova za Zatvoren Bazen treba ga i napraviti. Smatram da oko Čačka ima dovoljno parcela i kao sto ceo grad zna da Institut ima parcele po Trbusanima, treba ih tamo premestit i da sa mirom rade i dalje donose rezultate i da budemo poznati po tome. Zatvoren Bazen nam je preko potreban…zatrovali ste nam reku, otvoren sadasnji bazen nije dovoljan za grad, ima nas dosta, sa ovom klimom koju imamo nemamo ni mesec dana kupanja, a politika je ako padne kisa u 08h stane 09h bazen ne radi ceo dan….

 8. Izmeztiti njivu iz centra grada pored vrtića i tu napraviti zatvoreni bazen. Bolji i logicniji potez ne može biti. Institutu ostaje zgrada, i dvorište ispred, a voćnjak i onaj lom iza, odavno mu nije tu mesto.

 9. Zatvoreni bazen treba napraviti PO SVAKU CENU, BILO GDE u gradu. Nebitno je da li na imanju instituta ili pored Morave ili na nekom drugom mestu. Hoćemo ZATVORENI BAZEN. Ništa ovom gradu od toga nije potrebnije.

 10. Možlzda treba bazen u Preljini pored tvoje kuce. Jedna od rerko pametnih stvari ove vlasti je da izmesti njivu instituta iz centra grada. Takođe bazen u blizini skola moze poboljsati nastave fizicke kulture casovima plivanja kao sto neke skole u Bg-u imaju. Zato Dr.drzite se Vi medicine, radite svoj posao i bice svima bolje

  • Bazen treba da se napravi na Remontovom ili u Aveniji. Ne treba u centru grada svakako. Takodje, moze da bude napraljen i negde ispod Lidla, blizu je centru.

  • Kako si zao i jadan botu pa to je strasno!!!! Tuga je sto u gradu poput tebe i bota marka ima mnogo zombiranih botova i zbog toga nam grad lici na kasabu… dodjosima smeta ,,njiva“ u gradu a do juce su po livadama cuvali ovce i koze…dr normalno je da kao dr podrzavate institut ali sektasima smetaju uceni ljudi tj dr nauka u institutu i zbog toga bi da ih protetaju iz grada a da u gradu ostane nepismena elita i da uniste i ovo malo lepog i vrednog…unistili bi oglednu parcelu a bazen bi bio u pokusaju izgradnje i bio ruglo godinama…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here