Rekonstruisani kanal za navodnjavanje uskoro u upotrebi, počinje uređenje kanala kroz Ljubić kej

7
1358

ČAČAK – Rekonstruisani kanal za navodnjavanje Parmenac – Čačak biće u upotrebi za petnaestak dana, najavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je rekao da je kanal u potpunosti završen, ali da postoje izvesni problemi oko prijema i upotrebne dozvole, zbog čega je održao sastanak sa direktorom JP “Srbijavode“ Goranom Puzovićem.

 • Treba da se ispitaju svi vodotokovi, kompletna sekundarna mreža. Očekujemo u narednih 15 dana da ćemo dati građanima taj kanal na korišćenje – istakao je Todorović.

On je najavio i da je u završnoj fazi izrada projektno-tehničke dokumentacije za kompletno urađenje kanala koji prolazi kroz Ljubić kej od sifona u blizini restorana “Ćevapče“ do sifona kod “MG Pantović“.

 • Dogovoreno je da se u toku leta radi kanal kroz Ljubić kej. Iz budžeta je izdvojeno 16 miliona za izradu projekta, kako bi se dobila dozvola za potraživanje novca, videćemo da li od Vlade ili nekog inostranog fonda – naveo je prvi čovek Čačka.

Kanal za navodnjavanje od Parmenca do Katrge, u dužini od 24 kilometra, izgrađen je šezdesetih godina prošlog veka, ali godinama nije bio u funkciji.

Prvom fazom projekta predviđena je rekonstrukcija kanala u dužini od oko pet kilometara, i to između brane Parmenac i grada Čačka, kao i izgradnja nove distributivne mreže za navodnjavanje na području Prijevora i Trbušana, koja obuhvata poljoprivrednu površinu od oko 380 hektara.

Ukupna vrednost investicije je oko 5,7 miliona evra iz kreditnog aranžmana između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSrbiji manjka vozača, zanatlija, medicinara: Sprema se lista deficitarnih zanimanja
Sledeći članakIntervju, Boško Obradović: Izađi i bori se! Nema ništa od kukanja i plakanja

7 KOMENTARA

 1. Posumnjao sam da je tacna ova vest o obnovi kanala, pa sam otisao da proverim. Dakle, kroz Ljubic polje i Konjevice stiji nepipnuto, tj. zaraslo u korov i drvece. O Katrgi da i ne govorim. Tamo se i ne zna kuda je proveden taj kanal. DOSTA BRE LAZI I HVALISANJA.

  • Alo, umeš li da čitaš. Vidiš li da piše da je kanal sređen od Parmenca do Čačka. Kroz Ljubić do Katrge tek treba da se radi. Kakvi sve bolidi ovde komentarišu

 2. Nemam sta da pitam Miluna. Ja sve vidim sta je uradio o dovoljno mi je. I u kuci kad se nesto radi dodje do nekih problema pa se zavrsetak oduzi. Samo znam da ce sve, sto je obecano, biti zavrseno. Takav je Milun. Praktican.

  • Glupši si nego što sam mislio. Šta kažeš, sve što se gradi kasni. Koliko kasni bazen i hala? Praktičnije je da odgovoriš kako treba ali to te nisu učili na kursu

 3. Pitaj Milune Boska Obradovica. On je obecao, kako kaze, 87 necega, kojecega, da izgradi kad dodje na vlast. Doduse nije spomenuo pare. Ali mozda zna.

  • Pitaj ti Miluna šta je sa vidikovcem, zar nije trebao u aprilu da bude gotov. Pitaj ga i za Muzej košarke, i on je u februaru trebao da bude.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here