SEOS: Ostajemo pri prvobitnim zahtevima, novi bi doveli do rasplinjavanja energije naroda

10
536

ČAČAK – Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) oglasio se saopštenjem povodom novih zahteva koje su vlastima ispostavili Otvorena građanska platforma Akcija, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Obaveštavamo Vas da je odluka Saveza ekoloških organizacija Srbije da do daljeg ostanemo pri prvobitnim zahtevima zbog kojih smo i stupili u blokade saobraćajnica. Smatramo da bi svako dodavanje zahteva vodilo rasplinjavanju i dalo prostora za još novih tačaka, što bi vremenom dovelo do rasipanja snage naroda i slabljenja opravdanog revolta zasnovanog na jasnim ciljevima.

Borba SEOS-a je od samog osnivanja usmerena protiv izgradnje rudnika litijuma na teritoriji naše zemlje, pa su i postojeći zahtevi formirani pre svega u tom pravcu.

Kao meštani ugroženih područja kojima direktno prete rudnici litijuma pozivamo sve ljude koji shvataju našu borbu i važnost iznetih zahteva da nam se pridruže iduće subote na spontanim okupljanjima i barikadama, da zajedno sačuvamo našu zemlju od uništenja, za sebe i buduća pokolenja!

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) – Znamo da ne damo

Prethodni članakEvo šta donose izmene Zakona o obrazovanju: Komisija za versku nastavu, obavezna himna, manji broj ocena…
Sledeći članakTri smrtna ishoda na kovid odeljenju u Čačku

10 KOMENTARA

  1. Nemci za dve godine otvaraju dva rudnika,posle toga nema potrebe ni da se Prica o tome.Pre bi rekao da su ovi nas zavlacili sa otvaranjem rudnika.Zasta im je trebalo 17god.da nesto ispituju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here