U Ovčar Banji se otvara najsavremenija oftalmološka poliklinika

4
2023

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović najavio je otvaranje poliklinike u Ovčar Banji. Kako saznajemo, reč je o oftalmološkoj poliklinici u kojoj će se obavljati najkompleksnije intervencije na oku i gde će, kako se planira, ordinirati neki od najeminentnijih domaćih, ali i inostranih stručnjaka iz ove oblasti medicine.

Ovaj, ali i drugi projekti koje je najavio, deo su procesa revitalizacije Ovčar Banje i Ovčarsko-kablarske klisure, koja podrazumeva početak gradnje vidikovca na Kablaru, uređenje vodovodne i kanalizacione mreže u ovom području, izgradnju saobraćajnice sa druge strane kanala, kao i mosta koji će spajati lučansku i čačansku stranu Ovčar Banje.

Ove godine je Grad Čačak izdvojio 25 miliona dinara za izgradnju obalne utvrde sa obe strane i nadamo se da ćemo naredne godine završiti taj posao. Planiramo izmeštanje Pošte u Ovčar Banji, koja će nastaviti da radi, a u toj zgradi biće otvorena poliklinika. Sa crkvom je dogovoreno da deo vile “Sirotice“ bude pretvoren u Muzej Ovčarsko-kablrskih manastira, a na jesen se očekuje početak izgradnje RH centra, investicija koja je vredna oko pola milijarde dinara – najavio je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUskoro novo poskupljenje cigareta, paklica će koštati i do 610 dinara
Sledeći članakPre 50 godina na čelo Čačka došao Veljo Bogićević: U Njujorku pregovarao sa Svetskom bankom o kreditu za vodovod

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here