Značajno smanjen broj kovid pizitivnih osoba u Lučanima

0
516

LUČANI – Štab za vanredne situacije opštine Lučani saopštio je da se broj zaraženih osoba od korona virusa na lučanskoj teritoriji za poslednjih mesec dana smanjio 42 na 17. Kako se navodi, dva pacijenta su trenutno na bolničkom, dok su ostali na kućnom lečenju.

Svi oboleli imaju slabiju kliničkom sliku i ne posebno zdravstvene poteškoće. U poslednja dva meseca dve osobe su preminule i to je ukupan broj preminulih od korona virusa sa teritorije ove opštine.

U periodu od dva meseca, od 15. juna do 15. avgusta, u lučanskom Domu zdravlja urađeno je ukupno 454 serološka i 297 PCR testova na virus, dok je u poslednjih pet dana urađeno 37 seroloških analiza i 27 PCR tesova, kao i 79 opštih zdravstvenih pregleda naših sugrađana. Zdravstveno osoblje našeg Doma zdravlja intenzivno prati svako zaraženo lice i njegovo zdravstveno stanje. Javno komunalno preduzeće redovno vrši dezinfekciju javnih površina, preduzeća i ustanova. Situacija u Lučanima je i dalje najbolja u odnosu na naše susedne opštine i gradove, gde je registrovan mnogo veći broj obolelih. Štab za vanredne situacije će narednih dana razmatrati zahtev ugostitenjskih objekata za produžetak radnog vremena – navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika opštione Lučani Milivoja Dolovića.

Štab apeluje na građanstvo da i dalje savesno poštuje propisane mere za suzbijanje pojave i širenja korona virusa na čitavoj teritoriji opštine Lučani.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKon revidirao stav: Đaci će moći da nose bilo koje maske
Sledeći članakU utorak i sredu jake nepogode, velika količina padavina i olujni vetar

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here