Tri nova filma na repertoaru Kulturnog centra

0
174

ČAČAK – U velikoj sali Kulturnog centra u ponedeljak i utorak (25. i 26.. marta) biće prikazana tri filma iz najnovije domaće i svetske produkcije.

48 SATI I 1 MINUT (Srbija, 2024, 90 min, drama, psihološki triler)

Srpsko-američki film posvećen tragično nastradaloj devojčici Tijani Jurić. Aleksandra se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da odgoji ćerku u duhu srpske kulture. Porodična idila biva uništena otmicom petogodišnje Lene. Izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati, razbesni Aleks i prisili je da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Uloge: Radivoje Bukvić, Nataša Ninković, Marina Ćosić, Branka Pujić, Klara Hrvanović, Vanja Ejdus; Režija: Majkl Tajer, Sonja Aleksa

Velika sala u 20:00.

USPAVANI PSI (Sleeping Dogs, Australija, SAD, 2024, 110 min, krimi, misterija, triler)

Roj Friman, bivši detektiv za ubistva, prolazi kroz najsavremeniju terapiju za Alchajmerovu bolest, u trenutku kada mu zatraže da preispita slučaj iz prošlosti, brutalno ubistvo poznatog profesora koledža. Zatvorenik osuđen na smrt, kojeg je Roj uhapsio deset godina ranije, izjasnio se kao nevin. Zaintrigiran, boreći se da povrati svoje pamćenje, Roj angažuje bivšeg partnera da mu pomogne da ponovo pokrene istragu.

Uloge: Rasel Krou, Karen Gilan, Marton Čokaš; Režija: Adam Kuper

Veliika sala u 18:00.

BABA JAGA (Yaga i kniga zaklinaniy, Rusija, 2023, 101 min, animirani) – sinhronizovan

U bajkovitom kraljevstvu, u kolibi kraj močvare živi riđokosa veštica Jaga zajedno sa svojim mačkom pronalazačem i veselim kućnim vilenjacima. Da bi postala bolja veštica potrebna joj je Knjiga čarolija, koju je pre mnogo godina ukrala zla čarobnica Beladona. Jednog dana, neočekivana poseta princeze Safir nudi Jagi priliku da se obračuna sa svojim zakletim neprijateljem.

Velika sala u 16:00.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNovi studijski program na Agronomskom fakultetu: Diplomci će imati zvanje diplomirani inženjer nutricionizma
Sledeći članakNa Zlatiboru otvorena izložba “Nadežda. Istina i sloboda“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here